Nasca ocima Slavka // 4.9.2008


Do Nascy jsme vyrazili od Ticheho oceanu v tezke pohode. Bohuzel uz v buse se to v mem pripade zmenilo. Nahle zaludecni potize... Byl jsem rad ze jsme dorazili na hostel, kde jsem stravil vetsinu vecera na toalete s krecemi v brichu. Nasypal jsem do sebe davku leku a doufal, ze to brzy prejde. Rano uz mi bylo o malinko lepe, ale ne natolik, abych mohl absolvovat let nad obrazci v pousti, na ktery jsem se velmi tesil. Takze ostatni vyrazili tentokrat beze mne a ja zustal v posteli. Po jejich navratu jsem z jejich zelenych vyrazu ve tvari usoudil, ze jsem udelal jednoznacne dobre. Pry to za to ani nestalo, zazitky spise negativni, z letadla jim bylo blbe.


Odpoledne jsme meli jeste domluveny vylet na nedaleky hrbitov Chauchilla, kde jsou odryty nektere hrobky pred-inske civilizace. V hrobkach v pousti jsou pohrbeny mumie, a to jak dospeli, tak i deti. Zajimave je ulozeni ostatku do hrobu, jsou zachovale vlasy a kuze, balzamovaci platno. Hrobek je po cele pousti nekolik tisic, ale mnoho z nich bylo v 70. letech bohuzel vykradeno. Kazdopadne tento vylet se nam asi libil vice, nez slavne linie a rozhodne jej doporucujeme.


Vecer jsme vyrazili do restaurace na namesti, ja si dal suchou ryzi a mate de coca (drzim dietu), ostatni si dali steaky a kurata. V restauraci vse pripravovali na otevrenych grilech na ohni a vypadalo to velmi lakave. Delali mi chute. Pote jsme se sbalili a vyrazili na nocni autobus do Arequipy.

Komentáře

Anonymní píše…
Ahojte cestovatele! Krasne se to cte. Jako bychom tam byli s vami.To se ti, Slavku, ani nedivim.Taky bych vyhodnocovala situaci:)
Opet posilame dalsi elan pro poznavani...a nasledne obstastnovani nas - ctenaru:))
*sarka a jenici

Populární příspěvky z tohoto blogu

Laguna Churup

Geocaching v Peru