Arequipa // 5.9.-7.9.2008


Arequipa nas v piatok 5.9. rano privitala krasnym bezoblacnym pocasim. Slavek i ja sme nocnu jazdu v autobuse prezili bez problemov, avsak i tak sme si na prvy den v Arequipe naplanovali odpocinok. V hosteli Tambo Viejo, kde sme ubytovani, sme dostali izbu na najvyssom poschodi (3.) s prekrasnym vyhladom na sopku El Misti (5.900m). Vystup na nu sme mali od pociatku v plane, ale vzhladom k nasim predchadzajucim zazivacim problemom sme vystup z nasho planu vymazali :-( Tak sme sa aspon kazdy den kochali pohladom!


Arequipa je prijemne mesto s necelym milionom obyvatelom (po Lime druhe najvacsie v Peru). Je tu vela kolonialnych stavieb postavenych z bieleho kamena, preto dostala prezyvku biele mesto. My sme si rozhodne nenechali ujst navstevu namestia Plaza de Armas, miestneho klastora Santa Catalina, Musea Sanctuario - Juanity a dalsich niekolkych kostolov.


Klastor Santa Catalina zalozili pred necelymi 500 rokmi a az do roku 1975 bol verejnosti nepristupni. Este dnes v jeho casti, ktora nie je pristupna zije 34 mnisok. My sme mohli nahliadnut do ich zivota, prejst sa styrmi ulicami klastora, oddychnut si v tieni pomarancovnikov, ci navstivit pribytky mnisok, ktore v klastornom zivote ¨nieco znamenali¨(napr. matka predstavena, sestra - lekarnicka, sestra - krajcirka a pod. Kazda mala vlastny byt s kuchynou, obytnou izbou , casto i s prijimacou izbou, ci salonom.


V muzeu Sanctuario je ulozena zmrzla mumia inkskeho dievcata, ktoru nasli v roku 1996 pod vrcholom sopky. Bola to obet bohom. Prehliadka bola velmi zaujimava.

Komentáře

Anonymní píše…
Ahojky...jste neunavni:)Neslo by poslat i nejakou tu fotecku navic?Jen tak na lepsi podkres.
Cestujeme s vami.Opatrujte se.
*sarka
Anonymní píše…
Zdravime soudruha ucitele Radovana Jansu a vsechny cestovatele. Pocasi je tu hnusne a tak vam trosku zavidime tu krasu ktera je kolem vas
Anonymní píše…
Hlavne se ve zdravi vsichni vratte Galetovi
Tatiik píše…
Dnes jsme dostali od vas pohled. Prispevky jsou ctive, zejmena slovenstina je velmi libozvucna. Dekujem a zdravime! Pavel s Vladkou.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Laguna Churup

Geocaching v Peru

Machu Picchu a okoli + cesta domu