Prvy den v Huaraze // 24.8.2008

Cesta z Limy do Haurazu (8.5hod) nam VIP triedou autobusu utiekla velmi rychlo, vlastne sme ju takmer celu prespali. Ani jeden z nas si nepamata sedlo vo vyske 4.250m, do ktoreho sme sa museli vysplhat, aby sme zase vyklesali do 3.090 m, co je nadmorska vyska Huarazu. Vzduch je tu mierne redsi, chodit do schodov treba pomaly, ale na aklimatizaciu mame planovane 4 dni. Hostel Churup nas nesklamal, ubytovanie je pekne a vyhlad z presklenej terasy na Huascaran a ostatne zasnezene vrcholy Cordillera Blanca este krajsi.
Cela cesta Praha-Mnichov-Amsterdam-Lima-Huaraz prebehla presne podla nasho planu, vsetko klapalo do posledneho detailu.
Rano po prijazde sme sa vybrali do centra mesta, na prehliadku a hlavne na ranajky. Po chvile hladania a navsteve predrazenych turistickych restauracii sme konecne nasli restauraciu pre miestnych, ktora splnovala nasu predstavu, tak ako o hygiene, aj o cenach. Dnes bola nedela a na namesti Plaza de Armas prebiehali skolske oslavy. Vsetky triedy miestnej skoly boli zoradene v uniformach s transparentami v rukach, hrala skolska kapela a ucitelia pochodovali za peruanskou zastavou za burliveho aplausu deti. Na to vsetko nam krasne svietilo slnko, ze nas i trochu opalilo. Cez obed bolo tak teplo, ze sme sa schovavali v tieni.
Po kratkom odpoludnajsom odpocinku na hoteli sme opat vyrazili do mesta na veceru. Vybrali sme domacu polleteriu, kde sme si kazdy pochutnali na quarto pollo (1/4 kurcata) do zlatova grilovaneho priamo pred nasimi ocami. Samozrejme sme to zapili miestnym mokom Inca Kola, ktory nas svojou chutou vratil do doby pred 20-timi rokmi, no proste zlta limonada.
Zajtra sa chystame na aklimatizacny vylet na blizke ruiny.

Komentáře

Anonymní píše…
Dakujeme za spravy. Pozdravujeme. Uz som informovala MA. Darina

Populární příspěvky z tohoto blogu

Laguna Churup

Geocaching v Peru

Machu Picchu a okoli + cesta domu